INTERVIU Doi români care au lucrat la FIFA 21 îți spun cum se face un astfel de joc
FIFA 21 a fost lansat pe 9 octombrie. Pe de o parte e un nou titlu într-o serie longevivă. Pe de altă parte, e primul creat în plină pandemie, de la distanță. Am discutat cu doi dintre românii implicați în procesul creației ca să aflu ce are special versiunea din 2020.
E puțin probabil să existe un sport mai iubit în lume decât fotbalul, iar în Europa se simte uneori aproape ca o religie. În FIFA 21 sunt toate acele elemente cu care te-ai obișnuit, iar peste toate acestea e o înclinație spre realism din partea Electronic Arts.
Jucătorii de pe terenul tău digital sunt mai similari ca niciodată celor din realitate. Mingea chiar se comportă ca o minge, iar culorile sunt ceva mai puțin saturate, mai înclinate spre o naturalețe din viața de zi cu zi. Totodată, din cât am apucat să experimentez, comentatorii sunt mai atenți la ce-i pe teren, cine greșește și cum evoluează meciul.
Despre modul Carieră, despre legende ca Hagi, Zidane sau Maradona, dar și despre Volta, o abordare mai relaxată asupra fotbalului clasic, am discutat cu Andrei Trif, Associate Producer, EA Romania, și Radu Varvara, Animator, EA Romania.
Așa am aflat că modul Carieră vine cu o serie de noutăți care îți permite să controlezi mult mai bine fiecare moment. Iar deciziile au un impact mai mare. Totodată, a fost introdus modul Interactive Sim. Simulezi meciul, dar dacă nu-ți convine cum merge poți interveni pe teren. Totodată, poți avea planuri de dezvoltare a jucătorilor, astfel încât să corespundă necesităților tale din teren.
Iar FIFA Ultimate Team tocmai a devenit mai interesant (dacă nu era deja) și pentru meciuri online. Ai posibilitatea de a face echipă online alături de prieteni în una dintre cele mai interactive experiențe de până acum. Poți concura pentru recompense prin noul mod FUT Co-Op sau te poți alătura comunității gobale în FUT Events.
În fine, mai las câteva cifre relevante pentru FIFA 21. EA promite cel mai încât nivel de veridicitate și pune la dispoziție, în joc, peste 17.000 de jucători și mai mult de 700 de echipe. Iar pentru meciuri sunt disponibile mai bine de 90 de stadioane. Pentru alegerea echipei ai la dispoziție circa 30 de ligi și competiții globale importante, printre care, evident, UEFA Champions League. Da, Liga I din România e disponibilă.
Înainte de FIFA 21, EA a prezentat și-un clasament cu cei mai buni 10 jucători din Liga I. Iată-l:
- Constantin Budescu (CAM, Astra Giurgiu): OVR 75
- Florinel Coman (LW, FCSB): OVR 74
- Dennis Man (RW, FCSB): OVR 73
- an Nistor (CM, Univ. Craiova): OVR 73
- Paulo Vinicius (CB, CFR Cluj): OVR 73
- Denis Alibec (ST, Astra Giurgiu): OVR 72
- ristian Bălgrădean (GK, CFR Cluj): OVR 72
- Camora (LB, CFR Cluj): OVR 72
- lexandru Cicâldău (CM, Univ. Craiova): OVR 72
- Ciprian Deac (RW, CFR Cluj): OVR 72